NOTÍCIES

La Marató impulsa la recerca sobre les malalties minoritàries amb la xifra de 9.404.256€

15/12/2019
Guerrilla Produccions

Quim Masferrer fa el monòleg final i agraeix tot el que ha viscut en una jornada que no oblidarà mai:

"Ha estat el dia més meravellós de la meva vida, ha estat un dia extraordinari. I és que La Marató de tv3 és compartir, conèixer i aprendre. Gràcies gent de La Marató, Sou Molt Bona Gent. Vosaltres ho heu fet possible."

 

Després de gairebé 18 hores d'emissió en directe, la 28a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, s'ha acomiadat a la 1.50 amb un marcador excepcional que impulsarà la recerca sobre les malalties minoritàries.

A les 9.30, Quim Masferrer ha pujat a l'autocar de La Marató, amb què ha recorregut Catalunya: primer ha anat a Olot, després ha viatjat fins a Tàrrega, més tard ha arribat a Reus i, al vespre, s'ha traslladat fins al districte de Sant Martí de Barcelona. I tot plegat, no ho fet sol, perquè durant el trajecte ha recollit molts altres passatgers. Mentre l'espectador ha seguit la seva "road movie" que s'ha pogut veure en directe de forma independent a tv3.cat, el programa ha anat saltant d'una seu a l'altra per parlar amb testimonis, consultar metges o investigadors i gaudir d'actuacions musicals o artístiques, cadascuna amb una mirada pròpia. La cultura popular i el teatre al carrer tan habitual de Tàrrega, on hi havia Mònica Terribas i Núria Solé, han contagiat l'esperit d'aquesta jornada especial. L'esport i tot el que l'envolta ha impregnat els continguts d'Olot, on s'ha recuperat el partit de futbol per La Marató. Des de la Garrotxa han conduït el programa Jordi Basté i Marta Bosch.

Per últim, la divulgació per explicar els principals avenços dels últims deu anys han estat molt present a Reus, des d'on han parlat Josep Cuní i Helena Garcia Melero. La reconeguda parella de presentadors d'"Els matins de TV3" han conduït la part de La Marató en terres tarragonines, on s'ha pogut gaudir d'espectacles de màgia de l'il·lusionista Pere Rafart, dansa de la mà del Ballet de Barcelona, actuacions musicals de Les Montses i, sobretot, d'entrevistes de testimonis i metges especialitzats que han explicat què són les malalties minoritàries, ja que Reus centralitzava l'eix científic d'aquesta edició. Mentrestant, Elisenda Pineda i Marc Giró, conduïts per Eloi Vila, s'han mogut per Barcelona buscant infructuosament des d'on es feia La Marató.

Un cop Quim Masferrer ha arribat al Casino L'Aliança del Poblenou, la seu de Barcelona ha agafat embranzida i, mentre les seus d'Olot, Tàrrega i Reus han començat a plegar, el públic ha anat omplint el teatre barceloní, que ha estat l'escenari del vespre i la nit de La Marató.