HUMO (2009)

Teatre de Guerrilla presenta HUMO: Un conte sense fades on s'explica la història de tres personatges tragicòmics bevent a la barra d'un bar mentre senten, atònits, com la vida els passa pel damunt. De glop en glop consumeixen la seva existència tot buscant complicitats amb l'altre per oblidar el que són i esdevenir allò que mai seran. Projecten impossibles per fugir de la buidor que els domina, reproduint formes de poder mediocres copiades d'un model social gastat i hipòcrita  -però ben vigent als nostres dies-  que els ha de portar a la glòria.

Els seus somnis són les nostres misèries. 


FUM (2008)

L’espectacle FUM ens projecta imatges d’un bar on hi habiten tres subjectes sortits del mig de la boira... del fum. Apareixen i s’ensenyen per explicar-nos la manera com viuen, com somien, la manera com van passant i buscant complicitats l’un amb l’altre per oblidar el que són i per esdevenir allò que mai seran.

L’espectacle ens mostra, amb un to d’humor,  aquests tres personatges amb tota la seva magnitud abans no desapareguin, una vegada més, darrera la cortina de fum


SOM I SEREM (1999) - SOMOS LO QUE SOMOS (2005)

Somos lo que Somos és la versió castellana de l'espectacle Som i Serem, estrenat a la Feria de Teatro de Ciudad Rodrigo l'Agost de 2005.

Somos lo que Somos ens presenta a tres personatges de presència contundent però limitats i indefensos davant el món que els rodeja. La seva feina no és altra que curar els seus patiments i prevenir les fatalitats: i anar passant... anar fent... anar tirant. Els neguits i les angúnies dels personatges no difereixen de les del públic. Les seves creences, autèntiques veritats irrefutables, són el seu pedestal, tan fràgil com ells mateixos i com nosaltres.


EEUUROPA (2003)

Espectacle estrenat a la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega 2003.

Teatre de Guerrilla presenta una proposta escènica amb el segell que li dóna caràcter i amb la introducció de nous actors i actrius europeus que consoliden una manera de fer i d’entendre el teatre. 

Amb el que anomenem euroteatre antropològic d’humor corrosiu, i partir de la nova entelèquia europea que s’està gestant, hem dit el que pensem i sentim i hem parit una proposta escènica de creació pròpia, crítica, irònica, satírica...  amb la voluntat de dir coses, que el teatre continuï viu, i que no esdevingui mer entreteniment.

A EEUUROPA Teatre de Guerrilla ha considerat interessant el fet de trencar fronteres i de crear un espectacle multilingüe  (català, castellà, anglès, francès, alemany, esperanto...)  que parla de la manera com els països del Vell Continent encaren el futur a través d’un intent d’Unió: Una munió de països, tradicionalment molt diferents i enfrontats entre ells, s’organitzen impulsats per interessos diversos i creen un marc artificial i econòmic anomenat “Unió Europea”. Aquí hi ha teca!


EL DIRECTE (2000)

Espectacle estrenat al Festival Internacional de Sitges al Juny del 2000. 

El Directe és una mirada crítica cap al món de la creació. Teatre de Guerrilla parteix de la pròpia companyia per desgranar els tics més corrents de la posada en escena, trencant les convencions i mostrant, en primer pla, les ridiculeses, que hi són, de l’art teatral. L’espectacle s’articula de la ironia més subtil a la poètica més sincera.

Rodejats del misticisme teatral i de la màgia que desprèn l’escenari, juguem amb el nostre teatre. Ensenyant els trumfos, despullant el misteri, mostrant les pobreses d’un teatre viu que sap escapar-se de la trampa dramatúrgica, per esdevenir un treball sincer, poètic i directe; on la immediatesa escènica passa a ser senzillament teatre.

El Directe posa a dalt l’escenari tres actors professionals dotats d’una gran voluntat i capacitat de sacrifici, disposats a tirar endavant el seu espectacle encara que no sàpiguen fer el que els hi ha tocat representar. Creuen en la seva unió i estan disposats a donar la cara.


TEATRE TOTAL (1999)

Espectacle estrenat a Girona l'any 1998. 

Teatre Total té una càrrega important d’ironia, sempre respectuosa i no per això menys corrosiva. La sinceritat dels personatges i la seva manera oberta d’exposar els problemes evidencien la ridiculesa d’una societat que tendeix massa mirar-se el melic. De tota manera, l’espectacle no pretén acusar ni moralitzar, només participa i s’aprofita d’aquesta realitat, evidentment des del punt de mira de la gent de Teatre de Guerrilla.

Teatre Total és un espectacle de petit format amb un llenguatge clar i planer orientat directament al públic. Els dos actors trenquen obertament la quarta paret i fan partícips els espectadors, fent realitat l’objectiu de convertir cada funció en única.

A Teatre Total dos comparseros ens proposen una gran creació teatral. Un espectacle fruit de molts mesos d’investigació que parteix de les nostres arrels, dels nostres himnes, de les gestes dels herois de la nostra pàtria; un espectacle que parteix de la veritat.

Teatre Total és un espectacle de petit format amb un llenguatge clar i planer orientat directament al públic. Els dos actors trenquen obertament la quarta paret i fan partícips els espectadors, fent realitat l’objectiu de convertir cada funció en única.